2017: Familjen Bergdahl

Vi var fyra taggade smålänningar som i påsktid hade siktet ställt mot 2 veckor i Indien. Vi åkte Finnair via Helsingfors och landade tidigt i New Delhi. Morgonsolen lyste vackert över en lugn (!) och sömnig stad. Vi bodde 5 nätter nära India Gate och gjorde dagsutflykter därifrån runt i stan. Vi besökte bla Akshardham som är ett jättefint nytt tempelområde. Khan Market var ett mysigt område med restauranger och shopping.

India Gate 2
Sen flyg till Bubaneshwar och fina hotellet Mayfair Lagoon. Redan dagen efter for vi med spänning till Basundhara. Trots att det var 10 år vi var där senast kom starka minnen och känslor tillbaka när vi närmade oss barnhemmet. Seila och Akshaya tog emot. Ebba fick äntligen träffa sin housemother Shanti som hon sett så många gånger på kort. Helt fantastisk upplevelse att träffas igen och de kunde kommunicera fint utan att kunna varandras språk. Ebba fick se rummet hon bott i och sängen hon legat som liten. Det blev också en del bus med alla barnen.

Shanti 2

Dagen efter var det så dags för besök på Sri Aurobindo School. Det låg fint på landet nära floden. Ms Archana tog emot och vi fick träffa all personal och inte minst alla barn. De hade en superbra yogauppvisning för oss. De berättade att de har yoga istället för idrott i skolan. Vi fick även en pratstund med barnen och de frågade oss lite om Sverige och vi frågade om skolan. Det var så roligt att träffa alla barnen och se det fantastiska arbete som utförs av alla i personalen. Kändes verkligen underbart att vara en del av att stötta detta arbete.

Yoga Skolan 2
Vi gjorde ett antal utflykter i Bubaneshwar, bla Khandagiri Caves där det huserade mängder med apor som man kunde mata. Puri besöktes också under ett antal dagar. Fint vid havet och poolen på hotellet Mayfair Heritage. Det var 40 grader under resan vilket ibland var lite tufft men funkade bra då vi såg till att bada mycket!

Puri 2

Apor i Bubaneshwar 2

Sen var det dags att åka hem. Resan var rakt igenom fantastisk och vi är alla supernöjda. Besöken på barnhemmet och skolan var höjdpunkten och minnena är för alltid bevarade. Indien och Odisha vi kommer tillbaka!!

Nils, Camilla, Ebba och Ellie Bergdahl

Print Friendly, PDF & Email