2016: Familjen Asp

Annas återresa

 Med ojämna mellanrum händer det att familjer från Sverige gör en återresa till Indien och barnhemmet. I januari 2016 var det dags för 16-åriga Anna Asp att göra denna efterlängtade resa tillsammans med sina föräldrar Lisbeth och Peter.

Familjen besökte barnhemmet Basundhara där Anna fick träffa sin housemother Shanti, titta runt bland alla avdelningar och dessutom äta lunch. Barnen i förskoleklass ville gärna sjunga för gästerna och de hade redan lärt sig lite engelska. Lisbeth såg att de byggt ut och om en hel del på Basundhara sedan de var där första gången för 15 år sedan.

Lekhallen på Basundhara

Köket på Basundhara

Köket på Basundhara

Matsalen på Basundhara

Lekplatsen på Basundhara

Ett klassrum på Basundhara

Dagen efter åkte de till Sri Aurobindo Integral School, en timmes taxiresa från barnhemmet. Där möttes de av blommor och tilltugg. Alla barnen samlades i ett rum, och de var väldigt stolta att få berätta och visa upp alla priser de vunnit i olika tävlingar. De sjöng och visade olika yogaövningar. Familjen berättade vem Anna var och hur hennes liv ser ut idag.

Stolta elever visar upp sina priser

Yogauppvisning

Anna är väldigt nöjd med sin återresa, särskilt besöken på barnhemmet och skolan. Men hon blev väldigt trött på alla indier, stressen och allt ”det röriga” (inte minst trafiken). På slutet av den två veckor långa resan hade hon lite hemlängtan till Hofors.

Anna och alla elev på Sri Aurobindo Integral School, skolan som föreningen Basundharas vänner bistår

Tack familjen Eklund Asp för att ni ville dela med er av er upplevelse och fina foton!

Print Friendly, PDF & Email